Abaújszántón 2018. július 16-tól július 20-ig Sport XXI. súlyemelő edzőtábort rendeztünk.
Az edzőtáborban a Kazincbarcikai VSE, Szerencs VSE, Téglási Hajdú-Ipari SE és az Abaújszántói VSE tizenkét versenyzője vett részt. A többnyire serdülő korosztályhoz tartozó versenyzők, nyolc fiú és négy lány, július 16-án 11 órakor az abaújszántói súlyemelő edzőteremben találkoztak. A megjelent versenyzőket Gyulai József önkormányzati sportreferens köszöntötte és az edzőtábort jelképesen megnyitotta. Ezután Fekete László szakosztályvezető részletesen ismertette a versenyzőkkel az edzőtábor heti programját.
A tájékoztató után a versenyzők elhelyezkedtek a szálláson, ebédeltek és csendes pihenőre vonultak. Délután 16 órakor kezdődött el az érdemi munka. A bemelegítések  nyújtó-lazító hatású,  eszközök nélkül végrehajtott gimnasztikai szabadgyakorlatokkal kezdődtek, majd az edzéstervekben előírt szakgyakorlatokkal és kiegészítő gyakorlatokkal folytatódtak. Edzés végén  a versenyzők a kitűnően felszerelt Abaúj Fitnesz kondicionáló edzőteremben levezető edzést tartottak.
A keddi nap kulturális programmal kezdődött. Délelőtt a tábor résztvevőivel Boldogkőváraljára utaztunk, Boldogkő várának látogatása céljából. A korhű ruhába öltözött idegenvezető segítségével a versenyzők megismerhették a IV. Béla magyar király által építtetett lovagvár történetét, régészeti és hadtörténeti, valamint zászló és címer kiállítást láthattunk.  A délutáni edzés a leány és a fiú korcsoportba tartozó gyerekek technikai képzésére, a mozgás és mozdulat gyorsaság gyakorlására és a hibajavításokra koncentrálódott. A téglási Narancs Kupán induló versenyzők közepes intenzitású edzéseket végeztek.
A szerda délelőttöt a versenyzők a Fitnesz edzőteremben töltötték, illetve asztaliteniszeztek és tollaslabdáztak az edzőterem udvarán. A délutáni edzés szakgyakorlatokkal folytatódott, illetve a lány és fiú korcsoportúak játékos edzésen, vetélkedőn vettek részt. Vacsora után szalonnasütés következett az edzőterem udvarán.
Csütörtökön délelőtt Szerencsre utaztunk, fagylaltoztunk. A délután jó hangulatú edzéssel folytatódott. Vacsorát követően a versenyzőkkel meglátogattuk az exkluzív Zimmermann Borházat, ahol alkoholmentes finom üdítőitalokat fogyasztottunk.  
A péntek délelőtti edzésen kiegészítő gyakorlatokat végeztünk. Délután a Narancs Kupán nem induló versenyzők felmérő edzést tartottak. A kazincbarcikai fiúk több egyéni csúcsot emeltek. Az edzőtábor a fiatalok barátságáról, a kikapcsolódásról és az érdemi edzésmunkáról szólt, az eredeti célkitűzéseknek megfelelően alakult.
Az edzőtábor péntek délután 18 órakor befejeződött. Baleset, sérülés nem történt.
                                        Látogatás Boldogkő várában
 
                                         Kiegészítő edzés résztvevői
 
                                               Délutáni edzésen    
 
                                                    Csoportkép