DSC_0586 (2)        csoport kép (3)

Az idei nyár utolsó hetében, súlyemelő edzőtábor megrendezésére került sor Iregszemcsén, a Sport XXI program keretein belül.
Az alábbi hat egyesület ifjú tehetségei vettek részt a munkábanSzombathelyi HVSE, Oroszlányi VSE, Tamási Koppány SE, Pécsi SE, Iregszemcsei SSZSE és David Rigert SSZSE.
 A súlyemelés mellett, hangsúlyt fektettünk a gyerekek pihenésére, a szabadidő hasznos és tartalmas eltöltésére.
Ennek érdekében a napi programok úgy lettek összeállítva, hogy a fizikai terhelést váltogattuk különböző szellemi vetélkedőkkel és ügyességi feladatokkal. Népszerű volt a gyerekek körében az íjász verseny, éjszakai bátorság próba, logikai vetélkedő, közös szalonnasütés és természetesen a Balatoni fürdőzés.
Az öt napos program több szempontból is sikeresnek mondható, egyrészt a megvalósult és elvégzett szakmai munka (technikatanulás, erőfejlesztő és – állóképességet növelő gyakorlatok megtanulása), másrészt a személység fejlesztés, – csapatépítés és közösségi értékek felszínre hozása terén.
Az edzőtábort eredményesnek, sikeresnek és hasznosnak ítélem, mivel a sportági szakgyakorlatok fejlesztésén túl, elsősorban közösségformáló és csapatépítés szempontjából pozitívnak minősült a program. Sikerült jobban megismernem a gyerekeket, megismertetni velük a súlyemelés és a sport, az általános mozgás szépségeit.
Köszönjük a támogatást a Magyar Olimpiai Bizottságnak és a Magyar Súlyemelő Szövetségnek, melynek köszönhetően a gyerekek tudtak még aktívan és tartalmasan pihenni az idei iskolakezdés előtt.
 
                                                                                                          Szász László