11868876_1007970712570669_1135567141_n (1)

A soron következő Sport XXI. program edzőtáborát Szombathelyen a HVSE súlyemelő szakosztálya rendezte Antalovits Ferenc vezető edző és Márkus Erzsébet edző irányításával, augusztus 10-15-ig.
Mivel nagyon sok kölyök korcsoportú versenyző volt, ezért nekik az elsődleges szempontból a helyes technika kivitelezése volt a fő szempont. Végeztek nagyon sok versenygyakorlatot, illetve speciális kisegítő gyakorlatot is. A serdülő korcsoportban már a technika helyes kivitelezése mellett hangsúly került a terhelésre is. A gyerekek eltérő edzettségi szintjét is figyelembe vettük. Előtérbe kerültek a fizikai képességek, erő, gyorsaság, állóképesség, gyorsasági erő. Itt a széria számot növeltük, de a terhelést nem vittük 80-90 % fölé. A tábor végén a nagyobbak azért megpróbálkozhattak egy-két egyéni csúccsal. Edzéseken a gyerekek fegyelmezetten, céltudatosan hajtották végre a feladataikat.
A szabadidőben megbeszéléseket is tartottunk, itt nagyon sok szó esett az akarati és az elméleti kérdésekről. Tudatosítottuk a gyerekekben az elvégzett szakmai munkát is. Fontos, hogy a gyerekek már ebben az életkorban elsajátítsák a sportszerű életmódot mind viselkedésben, mind táplálkozásban.
Kikapcsolódást, élményt is szerettünk volna adni a gyerekeknek, ezért programokat is terveztünk a súlyemelő edzések között, illetve utána.
A város uszodáját és termál fürdőjét is birtokba vehették a gyerekek, erre nagy szükség is volt a rendkívüli melegben. Lehetett különböző labdajátékokat is játszani, vagy éppen lazulni, regenerálódni.
 
Antalovits Ferenc Vezető edző, táborvezető